Podnikatelem roku 2013 Královéhradeckého kraje je Jiří Hlavatý

20. 2. 2014 Autor: Eva Jouklová

Jiří Hlavatý, generální ředitel a předseda představenstva společnosti JUTA a.s., získal titul EY Podnikatel roku 2013 Královéhradeckého kraje. Cenu dnes v královéhradeckém Regiocentru převzal od Lubomíra France, hejtmana Královéhradeckého kraje.

Podnikatelem roku 2013 Královéhradeckého kraje je Jiří Hlavatý
Firmy se od sebe liší jen kvalitou zaměstnanců. Lidem je třeba dát příležitost, ale zároveň sledovat, zda ji umějí a chtějí využít,“ řekl královédvorský podnikatel, jehož JUTA je největším textilním závodem v České republice. „Mám štěstí, že si mohu své zaměstnance vybírat sám. A pak je rád potkávám na chodbě, při poradách nebo když si vaří kafe,“ zmínil Jiří Hlavatý. Podle něj by měl být každý manažer podniku či instituce trochu ješitný a ctižádostivý. „Důležité je samozřejmě pracovní nasazení. Pokud ho nemá ten, kdo vede, jak ho mají mít lidé, kteří pracují pod ním,“ glosoval úspěšný podnikatel. O jeho ocenění rozhodla nezávislá dvanáctičlenná porota, které předsedal František Piškanin ze společnosti HOPI, držitel titulu Podnikatel roku 2012.

Podnikatelem roku 2013 Královéhradeckého kraje je Jiří Hlavatý

Soutěž inspiruje podnikatele i ty, kteří se na podnikání chystají. Královéhradecký kraj se jim snaží pomoci například zlepšením dopravní infrastruktury nebo průmyslových zón. Osobně nyní považuji za prioritu dokončení dálnice D11, respektive její prodloužení ve směru na Jaroměř až k polským hranicím. Intenzivně tedy jednáme s vládou a vidím to optimisticky,“ uvedl hejtman Lubomír Franc.

Podnikatel roku 2013 České republiky bude vyhlášen 4. března 2014 v Praze.


Soutěž EY Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year®) propaguje nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání. Byla založena společností EY ve Spojených státech amerických v roce 1986. Během své existence se rozšířila do řady zemí celého světa a v současné době se pravidelně vyhlašuje již v 50 zemích světa.


Profil vítěze: Jiří Hlavatý, JUTA a.s.

Jiří Hlavatý nastoupil do JUTY ve Dvoře Králové jako strojní inženýr hned po škole v roce 1972. Pro značku JUTA pracuje již čtyřicet let. Než se stal jejím ředitelem a následně majitelem, prošel zde mnoha profesemi. Dnes řídí 14 továren a 2 000 zaměstnanců. Historie tradičního českého podniku JUTA sahá až do druhé poloviny 19. století, kdy továrny v soukromém vlastnictví vyráběly příze, tkaniny, pytle a lana z přírodních materiálů. Po sametové revoluci se JUTA pod vedením Jiřího Hlavatého stala největší textilkou v České republice, jejíž roční obrat dosahuje téměř 6 mld. Kč a více než 80 % produkce je vyváženo do 65 zemí světa. JUTA dnes vydělává hlavně na výrobě geotextilií, hydroizolačních fólií a membrán pro stavebnictví. Ve Velké Británii, kde vlastní výrobní závod, je jedničkou na trhu hydroizolačních fólií. Za dobrým jménem podniku stojí podle jejího majitele hlavně výborná kvalita výrobků, flexibilita, investice do technologií, péče

o zákazníky a neustálé inovace. JUTA v současnosti vlastní 51 ochranných známek a patentů v ČR i v dalších zemích Evropy. Jiří Hlavatý je velký patriot města Dvůr Králové i celého regionu. Aktivně sportuje a sportovce i rád zaměstnává, protože mají pevnou vůli a chuť vyhrávat. Je hrdým sponzorem fotbalového klubu FC Slovan Liberec.

Fotogalerie