Labská stezka v roce 2011

9. 9. 2011 Autor: Pavel Mucha

Jednou z hlavních akcí letošního roku na Labské stezce, která se uskuteční od 17. do 25. září 2011 bude: TOUR DE LABE HANDICAP + FAMILY 2011

TOUR DE LABE HANDICAP + FAMILY 2011

Navazujeme tak na úspěšné ročníky obdobného charakteru uskutečněné v roce 2009 a 2010.

Hlavním pořadatelem a organizátorem je opět občanské sdružení Labská stezka. Spolupořadatelem na území Královéhradeckého kraje pak starostové měst a obcí na Labské cyklotrase společně s Královéhradeckým krajem a hejtmanem kraje Bc. Lubomírem Francem, který převzal nad touto akcí osobní záštitu. Hradcem Králové by měl peloton Tour de Labe handicap + family 2011 projíždět 18. a 19. září.

Na Labské cyklotrase budou během jízdy opět mapovány nově realizované úseky, povrchy, jejich sjízdnost, odstraněné bariéry z minulosti a stávající, bránící jejímu plnohodnotnému, užití, jak pro handicapované občany, tak například pro rodiny s dětskými přívěsnými vozíky, dálkové cykloturisty a dostupné poskytované služby.

Nedílnou součástí programu by měl být rovněž pokus o zdolání výškového rekordu ze strany účastníků s handicapem výjezdem z města Vrchlabí k prameni řeky Labe.

V rámci doprovodného programu jsou připravována setkání s význačnými představiteli místní samosprávy, státní správy, poslanci a senátory, včetně dalších akcí.

K účasti jsou srdečně zváni všichni občané a příznivci cyklistické dopravy bez rozdílu věku.

Labská stezka v roce 2011

Soubory ke stažení