Navrhni projekt - 6. ročník soutěže pro středoškoláky

30. 10. 2017 Autor: Martina Svatoňová

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) vypsalo soutěž pro středoškoláky „Navrhni projekt“. Cílem je podnítit zájem studentů o řešení problematických oblastí života ve svém okolí s možností využít prostředky z evropských fondů. Soutěž probíhá od 1. září 2017 do 19. dubna 2018, projekt je nutné odevzdat do konce ledna 2018.

Soutěž oproti minulému roku doznala změn v pravidlech:

Studenti již nemusejí soutěžit jen ve dvou až pětičlenných týmech, ale i jako jednotlivci pod vedením svého učitele. Další novinkou je prodloužení celé soutěže,středoškoláci tak získají více času na přípravu.

Ministerstvo vydalo k soutěži příručku, která studenty provede celým procesem přípravy žádosti o dotaci, a to od prvotního návrhu přes stanovení rozpočtu až po analýzu rizik. Ta je spolu s dalšími informacemi k dispozici na stránkách soutěže či v regionálních Eurocentrech.

Eurocentra jsou informační místa, na která se lidé mohou obracet se svými dotazy o Evropské unii.

Soutěž probíhá od 1. září 2017 do 19. dubna 2018, projekt je nutné odevzdat do konce ledna příštího roku. Projekty, které následně vyberou pracovníci Eurocenter, postoupí do regionálního kola. V něm dostanou studenti první možnost prezentovat svůj projekt před odbornou porotou.

Pokud postoupí, budou jej moci na základě připomínek a doporučení komise před celostátním kolem, které proběhne 19. dubna v Praze, zdokonalit.

Informace o soutěži:www.navrhniprojekt.cz.

Soubory ke stažení