U nás v kraji - 1. díl

28. 4. 2011 Autor: tiskové oddělení

Přinášíme Vám první díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

Celý magazín

Přinášíme Vám první díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

Změny v krajském školství

Střední školy v Královéhradeckém kraji jsou poloprázdné. Některé se proto musely sloučit. Vedení krajského školství se snaží v tomto směru postupovat velmi citlivě. Vývoj v oblasti školství v Královéhradeckém kraji podpořil při své návštěvě také ministr školství Josef Dobeš.

Krátce z regionu

Vesnice a malé obce si letos na svůj rozvoj rozdělí 50 milionů korun od Královéhradeckého kraje. Královéhradecký kraj chce usilovat o zápis východočeského lidového loutkářství na seznam nehmotného kulturního dědictví Unesco. Silničáři v Královéhradeckém kraji hodnotí uplynulou zimu.

Rekonstrukce náchodské nemocnice

Rozsáhlá rekonstrukce náchodské nemocnice dostala zelenou. Podpořili jí zastupitelé Královéhradeckého kraje. Projekt za téměř miliardu korun by měl odstartovat na začátku příštího roku.

Cyklobusy v kraji startují

Milovníkům cyklistiky začnou od konce dubna sloužit ve čtyřech oblastech Královéhradeckého kraje linky speciálních cyklobusů. První z nich se rozjedou už 30. dubna v Českém ráji. Postupně pak v Kladském Pomezí, Orlických horách a Krkonoších.

Ptejte se hejtmana

Hejtman Královéhradeckého kraj Lubomír Franc odpovídá na vaše otázky. Tentokrát jste se ptali na pokračování výstavby dálnice D11 a aktuální stav krajského zdravitnictví.

Kam vyrazit?

Několik tipů jak příjemně strávit volný čas v dubnu. Od 30. dubna do 7. května můžete navštívit Náchodskou Prima sezónu. Mladí tvořiví studenti se předvedou v literárních, divadelních i uměleckých oborech. Prvomájový den na Masarykově náměstí v Hradci Králové bude patřit 7. ročníku Středoevropského dixielandového mostu. Vystoupí kapely z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Už počtvrté se 20. května otevřou muzea a galerie v Královéhradeckém kraji. V rámci muzejní noci bude vstup od 18 hodin do půlnoci zdarma.