Bezpečnostní rada kraje zhodnotila epidemickou situaci v kraji

23. 9. 2022

Hejtman Martin Červíček svolal na středu 24. listopadu mimořádné zasedání Bezpečnostní rady Královéhradeckého kraje, které navazuje na pravidelná jednání pracovní skupiny krizového štábu kraje k řešení epidemie a na průběžně přijímaná opatření a závěry z jednání této skupiny.

Bezpečnostní rada kraje zhodnotila situaci a vzala na vědomí závěry z opakovaného hodnocení epidemické situace v kraji, informaci o současném zatížení nemocnic, stav v oblasti očkování a testování. Členové bezpečnostní rady dále konstatovali, že pro zvládnutí současné situace v oblasti zdravotnictví se plní přijatá opatření ke zvýšení kapacit testování, k aplikaci monoklonálních protilátek, k vytvoření maximálních kapacit pro očkování, k vytvoření maximálních kapacit lůžkové péče a k zapojení i jiných zařízení než nemocnic do péče o covid pacienty a případné posílení zdravotnického personálu o žáky a studenty zdravotnických škol.

Bezpečnostní rada kraje také vzala na vědomí, že v tuto chvíli Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje nebude přijímat plošná opatření omezující pořádání kulturních, společenských a sportovních akcí, ani jiná opatření nad rámec platných celostátních opatření.

Členové rady však apelují na představitele samospráv a pořadatele kulturních, společenských a sportovních akcí, aby zajistili maximální dodržování stávajících aktuálně platných opatření, především v souvislosti s bezpečnostními pravidly a dodržováním základních hygienických pravidel včetně používání osobních ochranných prostředků.

Bezpečnostní rada kraje vzala na vědomí stanovisko krajských hygieniků, že o dalších opatřeních v následujícím období se bude rozhodovat podle odpovědného vyhodnocení epidemické situace v České republice a v souladu s rozhodováním a přijímanými opatřeními hlavní hygieničky ČR.