Hradecká filharmonie hledá ředitele či ředitelku

22. 12. 2022

Správní rada Filharmonie Hradec Králové vyhlásila konkurz na ředitele či ředitelku. Uchazeči se mohou hlásit do úterý 28. 2. 2023. Veškeré podmínky a další informace naleznete v textu níže.

Výběrové řízení na pozici ředitele/ředitelku Filharmonie Hradec Králové, o. p. s.

Správní rada Filharmonie Hradec Králové, o. p. s., se sídlem v Hradci Králové, Eliščino nábřeží 777, PSČ 500 03, identifikační číslo: 27504247, zapsaná ve veřejném rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl O, vložka 140, vyhlašuje na základě čl. IX. odst. 1 zakládací smlouvy obecně prospěšné společnosti Filharmonie Hradec Králové o.p.s. výběrové řízení na obsazení místa ředitele/ky ředitele Filharmonie Hradec Králové

Požadované předpoklady:

  • vysokoškolské vzdělání
  • znalost právního řádu České republiky, zvláště právní problematiky v oblasti kultury a veřejné správy, znalost obecných, právních i ekonomických principů, na nichž funguje obecně prospěšná společnost
  • orientace v oboru hudby
  • všeobecný kulturní přehled
  • aktivní znalost minimálně jednoho světového jazyka
  • minimálně 3 roky manažerské praxe, nejlépe v oblasti hudby, případně v dalších oblastech kultury
  • manažerské a komunikační dovednosti
  • bezúhonnost
Přihláška do výběrového řízení musí obsahovat:
  • označení výběrového řízení
  • jméno, příjmení, titul, datum a místo narození, státní příslušnost, místo trvalého pobytu, číslo občanského průkazu, kontaktní adresu, telefon, e-mail, datum a vlastnoruční podpis
  • strukturovaný profesní životopis s údaji o dosavadních zaměstnáních a praxi, odborných znalostech a dovednostech, přehled publikační, přednáškové či pedagogické činnosti, kontakty na alespoň 2 osoby, které mohou poskytnout referenci
  • uchazečem formulovanou definici základního poslání Filharmonie Hradec Králové o.p.s.
  • koncepci Filharmonie Hradec Králové na období příštích 6 let v rozsahu maximálně 15 stránek
  • ověřenou kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání
  • souhlas se zpracováním osobních údajů
  • originál výpisu z rejstříku trestů, ne starší než 3 měsíce

Přihlášku, strukturovaný profesní životopis a koncepční dokumenty požadujeme předložit v písemné podobě v zalepené obálce na níže uvedenou doručovací adresu.

Zároveň požadujeme do obálky vložit paměťové médium, na němž budou uloženy všechny předané dokumenty elektronicky.

Nabízíme

  • Manažerskou smlouvu na období 6 let
  • Platové podmínky odpovídající významu a složitosti vykonávané práce

Základní podklady pro zájemce o výběrové řízení jsou k dispozici na webových stránkách Filharmonie Hradec Králové (https://www.fhk.cz/) nebo ve veřejném rejstříku na adrese www.justice.cz (zakládací smlouva, statut, výroční zprávy FHK).

Upozorňujeme

Předpokládaný nástup 1. 7. 2023

Výběrové řízení se uskuteční v březnu 2023 podle pravidel schválených Správní radou Filharmonie Hradec Králové, o.p.s.

Vyhlašovatel si vyhrazuje právo zrušit výběrové řízení (včetně výsledků) kdykoliv v jeho průběhu, případně si od uchazeče vyžádat některé další dokumenty či prohlášení.

Uchazeči/uchazečky zašlou své přihlášky s přílohami doporučeně nebo předají osobně na níže uvedenou doručovací adresu tak, aby byly doručeny nejpozději do úterý 28. 2. 2023 do 10:00. Obálka s přihláškou musí být označena „Výběrové řízení – ředitel/ředitelka Filharmonie Hradec Králové – NEOTVÍRAT“.

Doručovací adresa:

Filharmonie Hradec Králové o.p.s. Eliščino nábřeží 777 500 03 Hradec Králové

Základní pravidla výběrového řízení:

Správní rada Filharmonie Hradec Králové, o.p.s. jmenuje poradní výběrovou komisi a tajemníka/tajemnici výběrové komice, kteří od okamžiku svého jmenování provádí praktickou realizaci výběrového řízení.

Výběrové řízení proběhne takto:

1. Výběrová komise posoudí přihlášky uchazečů/uchazeček do výběrového řízení z hlediska požadovaných formálních a obsahových náležitostí. Uchazeče/uchazečky, jejichž přihlášky nesplňují formální náležitosti požadované ve výzvě k podávání přihlášek, komise z výběrového řízení vyřadí.

2. Uchazeče/uchazečky, jejichž přihlášky splňují formální náležitosti požadované ve výzvě k podávání přihlášek, pozve výběrová komise k osobnímu jednání a prezentaci záměrů uchazeče ve funkci ředitele společnosti. Výběrová komise poskytne každému z uchazečů/uchazeček pro představení jeho záměrů ve funkci ředitele společnosti stejný časový prostor.

3. Výběrová komise hodnotí uchazeče/uchazečky podle následujících kritérií:

4. Výběrová komise vyhodnotí vítězného/vítěznou uchazeče/uchazečku a doporučí Správní radě Filharmonie Hradec Králové ho/jí ke schválení na pozici ředitele/ředitelky Filharmonie Hradec Králové. Výběrová komise může případně nedoporučit žádného/žádnou uchazeče/uchazečku.

a) Věcný obsah a úroveň koncepčních materiálů požadovaných ve výzvě k podávání přihlášek s ohledem na jejich přínos k naplňování poslání Filharmonie Hradec Králové a k jejímu dalšímu rozvoji

b) Formální stránka prezentace uchazeče/uchazečky | Formální úroveň projevu, vyjadřovací a argumentační schopnosti v rámci obsahové stránky, soulad prezentovaných záměrů uchazeče s posláním a rozvojovými cíli Filharmonie Hradec Králové

c) Obsahová stránka prezentace uchazeče/uchazečky | Soulad prezentovaných záměrů uchazeče s posláním a rozvojovými cíli Filharmonie Hradec Králové, schopnost reagovat na dotazy, připravenost a znalost problematiky.

5. Správní rada Filharmonie Hradec Králové na základě čl. IX. odst. 1 zakládací smlouvy o obecně prospěšné společnosti rozhodne o jmenování navrženého/navržené uchazeče/uchazečky ředitelem/ředitelkou Filharmonie Hradec Králové

Uveřejnění výsledků:

Výsledky výběrového řízení budou každému uchazeči/uchazečce sděleny doporučeným dopisem a zároveň budou uveřejněny na webových stránkách Filharmonie Hradec Králové o.p.s., Statutárního města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.

Soubory ke stažení