Taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje „Dálnice 2021“

20. 4. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

Dne 8. prosince 2021 se na komunikaci D11 Praha – Jaroměř 107, na 697 km (sjezd Jaroměř) uskutečnilo cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje ,,Dálnice 2021“ s tématem cvičení - Záchranné a likvidační práce při zdolávání mimořádné události – likvidace následků dopravní nehody na dálnici.

Primárním cílem cvičení bylo prověření připravenosti složek IZS Královéhradeckého kraje na mimořádnou událost podle společných typových činností:

  • a) ,,STČ 08/IZS Dopravní nehoda“
  • b) ,,STČ 10/IZS Při nebezpečné poruše plynulosti provozu na dálnici“
  • c) ,,STČ 12/IZS Při poskytování psychosociální pomoci“
Cílem cvičení bylo prověřit činnost operačních a informačních středisek a systémů KOPIS, IOS a KZOS v operačním řízení, systém vyrozumění složek IZS a dotčených orgánů státní správy a samosprávy, připravenost a akceschopnost jednotek PO a složek IZS, řízení a organizaci činnosti v místě mimořádné události, vzájemnou komunikaci složek IZS v místě společného zásahu, nouzovou komunikaci, účinnost opatření při uzavírání prostoru mimořádné události a zamezení vstupu nepovolaných osob, materiálně technické vybavení a zabezpečení složek IZS, účinnost prováděných záchranných a likvidačních prací při simulované mimořádné události, účinnost opatření při zajištění bezpečnosti zasahujících na místě mimořádné události.

Celé cvičení reálně odpovídalo skutečnému zásahu při řešení takového typu mimořádné události, se zapojením a využitím dostupných sil a prostředků zúčastněných složek IZS při záchraně zraněných osob v důsledku dopravní nehody.

Účastí na uvedeném cvičení se pracovníci krizového řízení KÚ KHK přesvědčili o velké profesionalitě příslušníků všech zasahujících složek při řešení uvedeného typu mimořádné události na teritoriu Královéhradeckého kraje.

Připojené položky PŘIPOJIT VÝBĚR POLOŽEK ZOBRAZIT VÝBĚR POLOŽEK UPRAVIT POŘADÍ POLOŽEK PŘIDAT SOUBOR

Taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje „Dálnice 2021“

Fotogalerie