V. kongres krizového řízení „Spolupráce složek IZS při mimořádných událostech a katastrofách"

20. 4. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

V. kongres krizového řízení „Spolupráce složek IZS při mimořádných událostech a katastrofách“, pořádala ve dnech 21. – 22. října 2021 v kongresových prostorách hotelu Galant v Mikulově Fakultní nemocnice Brno. Kongres byl uskutečněn pod záštitou ředitele Fakultní nemocnice Brno prof. MUDr. Jaroslava Štěrby, Ph.D. a Generálního ředitelství HZS ČR.

Hlavními tématy letošního ročníku byly „Činnost záchranných jednotek při řešení mimořádných událostí v ČR a ve světě, Rizika a řešení mimořádných událostí v regionech, Pandemie CoVid-19 2020/2021 a Varia“.

V rámci odborného programu kongresu vystoupil např. prim. MUDr. Hana Roháčová, Ph.D. (náměstek pro léčebně preventivní péči Fakultní nemocnice Bulovka), MUDr. Roman Kraus, MBA (předseda zdravotního výboru Senátu PČR), MUDr. Dagmar Uhlíková (Krajský koordinátor intenzivní péče pro COVID 19 při MZ ČR), plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška (ředitel odboru IZS a výkonu služby GŘ HZS) a další přední odborníci, kteří dnes a denně přicházejí do styku s řešením krizových a mimořádných událostí.

Pro pracovníky KŘ KÚ KHK byla účast na kongresu velmi přínosná z hlediska rozšíření náhledu na řešení uvedených krizových situací v širším spektru zainteresovaných složek a subjektů.

Soubory ke stažení

Fotogalerie