Certifikace programů primární prevence

8. 7. 2010 Autor: Dagmar Anchlagová

Aktuální Informace o certifikacích programů primární prevence: Žádosti o certifikace programů primární prevence užívání návykových látek budou přijímány od 1.8.2010 na Institutu pedagogicko-psychologického poradenství (více na www.ac.ippp.cz)
Zdroj: http://www.msmt.cz/socialni-programy/certifikace.

V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte Mgr. Martinu Ozorovskou martina.ozorovska@msmt.cz, příp. Mgr. Martinu Budinskou  martina.budinska@msmt.cz.

Na základě usnesení vlády ČR č. 693 ze dne 7. června 2006 bude získání státní dotace na rok 2008 pro programy primární prevence užívání návykových látek ze strany MŠMT a RVKPP podmíněno certifikací.

Certifikace odborné způsobilosti poskytovatelů programů primární prevence uživatelů návykových látek je posouzení a formální uznání, že program odpovídá stanoveným normám kvality a komplexnosti. Tyto normy jsou schváleny Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky a Výborem pro udělování certifikací primární prevence uživatelů návykových látek při MŠMT. Jedná se o tyto normy:

  • Standardy odborné způsobilosti poskytovatelů programů primární prevence užívání návykových látek
  • Metodiku místního šetření
  • Certifikační řád

Cílem certifikace je zajistit kvalitu programů a efektivní vynakládání finančních prostředků, které jsou na činnost těchto programů poskytovány z veřejných zdrojů.

Dokumenty:

 Standardy_programu_primarni_prevence.pdf (313,53 KB)

 Certifikacni_rad_a_metodika_mistniho_setreni.pdf (257,45 KB)

Seznam certifikovaných zařízení v oblasti primární prevence:

 Seznam_certifikovanych_zarizeni_8_4_2010.doc (81,00 KB)