Vyhlášení 12.ročníku soutěžních příběhů - Dětský čin roku 2016

4. 3. 2016 Autor: Martina Svatoňová

Dětský čin roku pravidelně oceňuje statečné, obětavé a láskyplné skutky těch nejmenších. Zapojit se mohou všichni žáci základních škol, speciálních základních škol a studenti primy až kvarty osmiletých gymnázií. I letos zaštiťuje projekt Dětský čin roku Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Magistrát hl. m. Prahy.

Mezi dlouholeté VIP patrony soutěže patří například Jan Révai, Jitka Čvančarová, Aleš Háma, paralympionik Jiří Ježek a další.

JAK SE DO DĚTSKÉHO ČINU ROKU PŘIHLÁSIT?

Stačí sepsat pravdivý příběh o vlastním dobrém skutku nebo o skutku svého kamaráda či kamarádů a přihlásit ho do projektu. S obojím můžete žákům pomoci. Příběhy se následně posílají poštou na adresu: P.O. Box 96, Praha 74, 170 04 nebo prostřednictvím webových stránek www.detskycinroku.cz

Dětský čin roku si váží každého dobrého skutku dětí, vítěze tak vyhlašuje rovnou v sedmi soutěžních kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad, Pomoc n@ netu či Pomoc starším lidem.

HARMONOGRAM DĚTSKÉHO ČINU ROKU 2016

Soutěžní příběhy lze zasílat až do 30. září 2016. Následně je vyhodnotí odborná porota a vybere v každé kategorii pět semifinálových příběhů. O konečném vítězi rozhodují děti hlasováním na webových stránkách projektu. Toto hlasování dětské poroty proběhne od 19. října do 2. listopadu 2016. Slavnostní vyhlášení vítězů Dětský čin roku 2016 se tradičně uskuteční na Staroměstské radnici v Praze, a to 1. prosince 2016.

Inspirací v konání dobra mohou být vítězné příběhy z předešlých ročníků Dětského činu roku, které jsou na stránkách www.detskycinroku. Naleznete zde také veškeré informace a podrobná pravidla projektu.